Gidskens linje

Gidsken var en av våre ti første villsauer. Hun hadde kvit pels, var svart på føtter og underkropp og litt brunt i ansiktet. Det første lammet var klin likt, bortsett fra at Fina hadde horn. De var veldig brae produksjonsdyr, kozelige, sosiale og vi hadde de i mange år. Vi har en del etterkommere i stammen og lamma i denne linja har spesielle og kule tegninger i ansiktet. Som nyfødt har de brunt i pelsen, men de ender opp med kvite skinn i svart omrisse.

Gidsken til venstre for skiltet
Fina

Fina på setra

Valentinsdag på Bæbua

 

Starta dagen med å filte litt hjerta, i forskjellige størelsa og farga. Den nye hundesenga fikk også noen kozelige kjærlighets-symbol. Lunsj: bakte poteter med tapasgryte av sau. Tok bilder av saueskinn på bestilling før det bars til fjells der det var skikkelig påskestemning i dag. Litt rart midt i februar…… En liten luftetur med villsaugjengen før dagen ble avsluttet med årsmøte i beitelaget og sauavlslaget, på VERKSGÅRDEN der vi fikk servert nyyyyydelig lammeskank

Nytt parti med villsauskinn på Bæbua

Da har årets første parti med villsauskinn kommet på Bæbua. Mange store lammeskinn i  svart, brunt og hvit, men de fleste i veldig fine forskjellige shatteringer i variasjon med sort, hvitt, grått og i bruntoner.

I anledning samefolkets dag, har mye på Bæbua den siste tiden hatt fokus på fargene blått, rødt, grønt og gult. Jeg prøvde en ny blåfarge på ryegarn og ble veldig fornøyd. Planen er etter hvert å få brukt div ryegarn jeg har eksperimentert med til et veveprosjekt.

RYEGARN

Elever fra kulturskola fremførte samefolkets sang på samefolkets dag